Почистване на дворове, терени, парцели в София и област

24/7 Екип в действие

Чистене на дворове и извозване на боклуци

Дворът е любимо местенце на мнозина, но най-вече на онези щастливци, които могат да се похвалят, че имат такъв. За живеещите в апартаменти и такива, които нямат къща на село да притежават двор определено си е лукс. Често обаче онези, които разполагат с дворно място, го занемаряват, не го поддържат, в резултат на което от любимо място той се превръща в тежест. Дворът се пълни с боклуци, израства трева и даже би могъл да се превърне в непристъпен район особено, ако там не е стъпвано дълго време. Ето защо, за да се радвате на спретнат и чист двор където да релаксирате, да отглеждате различни земеделски култури, да упражнявате хобито си или въобще да правите каквото си поискате, целият парцел се нуждае от поддръжка и грижа.

В случай, че не можете да се оправите сами на помощ идва Chistichko.eu. Осигуряваме почистване на дворове, терени, парцели от битови и строителни отпадъци – бързо, качествено и надеждно. Дворът ще светне след нашата намеса и ще ви отървем от всичко ненужно и излишно. За целта трябва да сме направили предварително оглед на мястото, за да се съобразим с големината на терена, обема на боклука и други подробности. След като това се случи, идваме и оправяме нещата. След нашата намеса и основното почистване, имате всичката свобода на света да превърнете двора си в прекрасно място с чудна градина с плодове, зеленчуци, дървета и цветя, място за релакс, красиви декоративни елементи и въобще каквото душа ви иска.

Не правете обаче грешката да правите подобренията, преди да е извършено почистването. Ако оставите част от боклуците и прибегнете до подреждане, садене на нови растения или друг тип преобразяване, няма да е добре. Почистването трябва да е първото и задължително нещо, което да направите преди всичко останало. Това важи особено много, ако в къщата дълго време не е имало човешко присъствие, извършвани са ремонтни дейности или по някаква друга причина е особено мръсно и пълно с отпадъци.

Дори и да не е чак толкова зле обаче, почистването е задължително. Дворът е като дома, ако тръгнете да слагате нови мебели върху прах и боклуци няма да е добре, нали? Същото е и с дворното място. Първо почистването, после другото. Когато вече е добре изчистено, боклукът е извозен на подходящите за това места, вече имате всичката свобода на света да преобразите двора.

Ето и няколко идеи, които ще ви помогнат да превърнете външното пространство около къщата в мечтания двор, където да прекарвате свободното си време:

Цветя, много цветя –  обградете се с цветя, те ще направят градината по-красива, ще ухае на хубаво и ще се чувствате страхотно. Трябва да знаете обаче, че цветята си искат поддръжка. Ако просто ще ги посадите, а после няма да се грижите за тях, по-добре въобще не го правете.

Зеленчукова градина – тук може да съчетаете полезното с приятното. Зеленчуковата градина прави двора да изглежда поддържан и подреден, а в същото време благодарение на нея, ще консумирате полезни и екологично чисти продукти, за които ще сте 100% сигурни, че не са пръскани с нищо вредно. В ГМО света в който сме принудени да живеем това е наистина безценна привилегия. Разбира се и зеленчуковата градина иска грижи и поддръжка. Те трябва да бъдат правилно позиционирани, спрямо слънчевата светлина. Също така, преди да засадите зеленчуци, трябва да се информирате за спецификите на тяхното отглеждане, всяко растение има свои индивидуални нужди.

Пътеки из градината – разбира се, не може да има само цветя и зеленчуци, трябва и отнякъде да се минава. За целта оформете хубави пътеки, те придават завършеност и стил на двора. Заради честото минаване обаче там се трупа доста боклук. Не допускайте да се събира, чистете го често и ще се радвате на чист и спретнат двор. Ако имате деца или ви идват на гости малчугани, чистенето трябва да е още по-често. Подреждането също – не е добре играчките да се мотаят по пътеките.

Декорация – този елемент не е задължителен, но пък стои доста красиво. Декорацията създава настроение, придава красота и усещането е съвсем друго, когато я има. Без нея дворът изглежда някак постен и недовършен. Затова – сложете декорация! А каква да бъде тя, вече зависи изцяло от вашите предпочитания. Можете да използвате стари и непотребни предмети като им придадете нов живот – това е много лесно за изпълнение и в същото време практично. Старите обувки могат да се превърнат в саксии, колелото – в място, където също да стоят цветя, старият куфар може да се превърне в ефектна декорация. Вариантите наистина са много, даже безкрайни.

Разбира се, ако дворното място е голямо и има достатъчно пространство, можете да сложите и различни глезотийки като хамаци, шезлонги, а защо не и басейн. Тях разбира се, също трябва да почиствате редовно – иначе ще изглеждат занемарени и няма да могат да се използват така както, ако са в перфектно състояние.

Битовите и строителни отпадъци са нещо с което не трябва да се примирявате и да ги търпите с оправданието, че сега нямате време за чистене и това може да почака малко. Така определено има голям шанс да отложите нещата и почистването да стане наистина трудоемко и отнемащо много време. Ако все пак сте стигнали до такъв момент, не е нужно да оправяте всичко сами. Chistichko.еu е насреща. Ние основно се занимаваме с изхвърляне на битови боклуци, мебели, дограма, клошарски непотребни вещи и строителни отпадъци от всякакво естество. Всичко се сортира, събира и натоварва на камион, който го извозва на оторизирано сметище. Обектите които обслужваме са позиционирани в София, област и близките градове около София. Ние ще ви помогнем да превърнете мръсния и неподдържан двор в мечтано място за релакс и почивка. Ние правим първата и най-важна стъпка – почистваме и ви отърваваме от всичко ненужно. Оттам нататък сте вие наред – дали ще заложите на повече цветя, зеленчуци или пък на местенца за релакс, зависи само и единствено от вас. Важното е да е чисто, подредено и уютно и да ви харесва да прекарвате времето си там. Това важи най-вече за топлите месеци но, ако живеете в къщата целогодишно, дворът може да се ползва и през зимата. Разбира се и тогава той се нуждае от чистене и поддръжка. Ако зазимявате обекта генерално, напролет е задължително да се направи сериозно почистване, преди теренът да се използва отново.  През зимата пък трябва да го наглеждате.

Хубавият двор иска грижа, но определено си заслужава!

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Chistichko.eu предоставя всякакви товарни превозни средства и контейнери за изхвърляне на строителни и битови отпадъци. Товаренето на боклуците се извършва от професионален екип.

Да. Предлагаме услугата косене на трева с тример в София и област.

Да. Освен почистване на двор, може да се възползвате от подреждане на строителни материали, вкарване на пелети в мазето, разместване и разчистване на всякакви вещи от вашия двор.

Scroll to Top