Изхвърляне на строителни отпадъци

Извозване на строителни отпадъци в София

Правенето на ремонт в дома е нещо хубаво, тъй като след него настъпват подобрения, мястото става по-уютно, по-функционално и по-приятно за живеене. Всички обаче знаем, че ремонтът не е лесна работа. Свързан е с доста физически труд, размествания, бумащина и хаос. Освен това, след приключването на ремонтните дейности, а и по време на тях, се трупа много боклук – пълно е с битови и строителни отпадъци, от които трябва да се отървете. Да ги изхвърлите в първия възможен контейнер не е най-доброто решение, което можете да вземете. Сред отпадъците може да има такива, които съдържат опасни вещества и не е позволено да бъдат изхвърляни навсякъде. За целта си има обособени депа. Именно до такива депа извозва битови и строителни отпадъци Chistichko.eu. Нашата фирма ще ви отърве от ненужните отпадъци бързо, лесно и чисто, без да се налага вие да полагате каквито и да било усилия. Освен това ще сте сигурни, че боклуците са извозени и изхвърлени на правилното място, а не просто някъде, където биха замърсили околната среда или най-малкото биха загрозили гледката. Защото никой не обича да гледа разхвърляни боклуци, преливащи от контейнерите, нали?

Ако се доверите на Chistichko.eu да свърши цялостно извозване на строителните отпадъци, за вас остава да се съсредоточите върху ремонта, подреждането и доискусуряването на нещата, без изобщо да мислите за боклука и затова какво ще се случи, след като се махне от дома ви. Така правите добро не само на себе си, но и на природата, която заобикаля всички нас. Ние изхвърляме отпадъците винаги на обособените за целта места.

В днешно време се обръща все по-голямо внимание на опазването на околната среда, което е похвално. Изхвърлянето и извозването на битови, строителни отпадъци самостоятелно се счита за нещо остаряло, грешно и опасно. Далеч по-добрият вариант е да се доверите на оторизирана за това фирма, която ще свърши задачата бързо, лесно, качествено и така, че максимално да опази околната среда. Имайте предвид, че битовите и строителните отпадъци биха могли да съдържат редица опасни вещества – пестициди, оцветители, живачни и оловни съединения. Ако са изхвърлени в стандартен контейнер за битов отпадък, до който достъп имат деца и животни, това би могло да застраши живота им. Така, че не подценявайте важността на това, нека изхвърлянето на такъв тип отпадъци да се случва само на правилните места. А относно строителните отпадъци, законът ви забранява да ги изхвърляте в контейнера пред блока или къщата. Така че, ако го направите, може да си докарате солена глоба от общината – нещо, което, сигурни сме, не искате да се случва.

Всъщност, строителните отпадъци представляват най-обемните и тежки отпадъчни потоци, според статистики на Европейския съюз. Те представляват около 30 процента от общото количество отпадъци, което не е никак малко. В тях се включват пластмаса, метали, стъкло, бетон, гипс и други. В Европа все по-усилено се работи върху това, този тип отпадъци да бъдат рециклирани. Това е най-екологичният вариант, а и най-финансово изгоден за икономиката на дадена страна, тъй като те биха могли да се ползват отново след това, а себестойността им е доста висока. Трябва да се има предвид, че когато отпадъкът съдържа множество опасни компоненти, това може да направи рециклирането невъзможно. Затова преди да се прибегне до него, трябва внимателно да се види дали този отпадък е годен за рециклиране или не е. Има вариант опасните елементи да се премахнат, за да не замърсят материалите, които са годни за рециклиране.

Но нека да се върнем на депата и извозването до тях на строителни и битови отпадъци. От депо до депо също има разлика. В последно време депата се рекултивират, а целта отново е същата – да се ограничи замърсяването на околната среда. Какво представлява рекултивацията?

На първо място трябва да се премахнат отпадъците, които са се разпилели в близост до депото, както и тези, които са с несъответстващ откос. Теренът трябва да се подравни, да се сложи подравнителен почвен слой, повърхността на сметището да се изчисти от излишна растителност и накрая да се сложи слой от хумус. При още по-добрата рекултивация се слага слой, който може да улови евентуален газ от сметището, поставя се защитен слой срещу навлизане на води от повърхността и се прави повърхностно отводняване.

Перспективата в бъдеще е в все повече депа да се рекултивират, тъй като в противен случай страната ни е заплашена от глоби. Скоро се появи информация, според която Европейската комисия е скастрила страната ни и заплашила с глоби заради стари сметища, които не отговарят на съвременните изисквания.

Въобще въпросът със сметищата и околната среда е много сериозен и не бива да се подценява. Не трябва да се допуска боклукът да се трупа на стари и нефункционални сметища, които да замърсяват въздуха, почвата, а с това и природата като цяло. Бъдещето на депата е в правилната рекултивация.

Хубавото е, че съвременният човек все повече се замисля върху това, колко важна е екологията и еко-съобразния начин на живот. Освен, че не бива да изхвърляме опасни отпадъци в обикновените контейнери, като цяло не бива да бъдем замърсители, защото това вреди не само на нас, но и на бъдещите поколения. Знаем, че години наред преди не се обръщаше внимание на екологията, ползваше се много пластмаса, която не се разгражда с години. Сега повечето производители обръщат гръб на вредните материали и залагат на природосъобразни.

Разбира се, когато става дума за битови и строителни отпадъци, няма как да разчитаме, че те са напълно безопасни, затова най-добре да се вземат необходимите мерки и да се хвърлят на места, където няма да навредят на никого. Най-добрият вариант е тази отговорност да се даде на фирма, която се занимава с такава дейност и хората, работещи за нея, знаят точно какво да направят и то по най-бързия и удобен за клиента начин.

Бъдете отговорни към заобикалящата ни среда и пазете природата, за да може всички да дишаме по-чист въздух и да живеем на едно по-красиво, по-свежо и по-безопасно място – планетата Земя, която е общ дом на всички нас.

За извозването на битови и строителни отпадъци след вашия ремонт, ще се погрижим ние от Chistichko.eu. Доверете ни се и няма да съжалявате. Ние сме вашето решение на проблема.

Цени за изхвърляне и извозване на строителни отпадъци в София и област

Извозване на строителни отпадъци 1 кубик – 150 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци 2 кубика – 200 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци 3 кубика – 270 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци 4 кубика – 350 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци в чували от 10 броя до 100 броя без асансьор от 1 ет.-7 ет. – 120 лв. – 450 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци в чували от 10 броя до 100 броя с асансьор – 120 лв. – 350 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци в чували до 140 броя без асансьор – 500 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци в чували до 140 броя с асансьор – 400 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Цени за товарен транспорт

Цени за транспорт до 2 тона бус – 130 лв. Включено е такса депо.

Цени за транспорт до 2 тона самосвал (2,5 кубика) – 120 лв. Включено е такса депо.

Цени за транспорт 4 кубика контейнер – 150 лв. Включено е престой 5 дни, извозване и такса депо.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Цените за извозване на строителни отпадъци се калкулират според обема, количеството и тонажа на боклука. За повече информация виж в цени.

Да, работим в събота, неделя и празнични дни. Направете вашата заявка за почистване или извозване на отпадъци ден или два по-рано, за да можем спокойно и качествено да ви обслужим, без да претоварваме графика си.

Scroll to Top