Цени

Цени за извозване на строителни, битови отпадъци в София и област

Правили сте голям ремонт в дома си и сте доволни, вече ще живеете в по-просторно, модерно и уютно жилище. Това е чудесно, но след ремонта има много боклук, който трябва да бъде изхвърлен и извозен на подходящо място. Ще предоставим нашите цени за извозване на строителни, битови отпадъци, както и транспортни услуги. За допълнителни въпроси може да се свържете с екипа на Chistichko.eu.

Цени за извозване на строителни отпадъци

Извозване на строителни отпадъци 1 кубик – 150 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци 2 кубика – 200 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци 3 кубика – 270 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци 4 кубика – 350 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци в чували от 10 броя до 100 броя без асансьор от 1 ет.-7 ет. – 120 лв. – 450 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци в чували от 10 броя до 100 броя с асансьор – 120 лв. – 350 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци в чували до 140 броя без асансьор – 500 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на строителни отпадъци в чували до 140 броя с асансьор – 400 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Цени за транспортни услуги

Цени за транспорт до 2 тона бус – 130 лв. Включено е такса депо.

Цени за транспорт до 2 тона самосвал (2,5 кубика) – 120 лв. Включено е такса депо.

Цени за транспорт 4 кубика контейнер – 150 лв. Включено е престой 5 дни, извозване и такса депо.

Цени за извозване на битови отпадъци и стари мебели

Извозване на мебели и битови отпадъци от 1 стайно жилище с асансьор – 180 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на мебели и битови отпадъци от 2 стайно жилище с асансьор – 250 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на мебели и битови отпадъци от 3 стайно жилище с асансьор – 300 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на мебели и битови отпадъци от 1 стайно жилище без асансьор от 1 ет.-7 ет. – 180 лв. – 250 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на мебели и битови отпадъци от 2 стайно жилище без асансьор от 1 ет.-7 ет. – 250 лв. – 350 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на мебели и битови отпадъци от 3 стайно жилище без асансьор от 1 ет.-7 ет. – 300 лв. – 450 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Защо и къде да изхвърляме и извозваме ненужните отпадъци?

Трябва да знаете, че когато става дума за строителни отпадъци, те не се изхвърлят в обикновените контейнери за боклук, където ежедневно си изхвърляте битовите отпадъци. Така, че да ги сложите в кофата или до нея просто, за да се отървете от тях, не е опция.

Защо това е така?

Законът забранява изхвърлянето на строителни отпадъци в битови контейнери, тъй като те могат да съдържат опасни вещества, които да замърсят околната среда, опасни са за здравето на хората и животните.  Освен това, строителните отпадъци в повечето случаи са тежки и биха могли да повредят кофата. Другото е, че те трудно ще бъдат вдигнати от фирмите, които събират боклука и има опасност да си останат там и да задръстят контейнера. Затова, ако направите грешката да изхвърлите строителен отпадък в обикновен контейнер, трябва да знаете, че ви грози солена глоба.

Когато не става дума за строителни отпадъци, а за такива от различен характер, но в големи размери, важи същото. Не е добра идея да задръствате контейнера с огромно количество боклук. Ето защо, ако сте правили ремонт и се е натрупало голямо количество боклук, е най-добре да се свържете с фирма, която да го извози и изхвърли на подходящо място. Фирма Chistichko.eu предоставя такава услуга. Независимо дали става дума за строителни отпадъци, за битови боклуци в големи размери, за стари мебели или каквото и да било – ние знаем защо и къде да изхвърлим и извозим ненужните отпадъци. Ако ни се доверите, просто ще се отървете от боклука, без да го мислите и ще знаете, че сте постъпили отговорно, с мисъл за природата. Ние извозваме боклука до подходящите за целта сметища. Ако има битови и строителни отпадъци е хубаво предварително да бъдат сортирани, за да не се смесват. Ако има такива, които съдържат особено опасни вещества, е важно те да бъдат добре отделени. След това работата е наша, ние ще се погрижим за всичко.

Нека сега разгледаме по-детайлно проблемът с боклука, за да стане още по-ясно защо не е добре да хвърляме каквото ни падне, където ни падне. Казусът с боклука е на световно ниво, къде повече, къде по-малко има проблеми с него. Важи за всички видове отпадъци – от битови до химически. Разлагайки се, ненужният отпадък отделя алдехиди и алкохоли, които отиват в почвата и въздуха. Резултатът от това не е добър – дишаме по-мръсен въздух, а културите, които се отглеждат в почвата, не са никак екологично чисти. Как да бъде решен проблемът? На първо място е хората да станат по-отговорни. Няма глобално решение, без участието на отделния човек. Ето защо е хубаво, при по-големи количества отпадъци, да се доверяваме на професионалисти. Те най-добре знаят какво трябва да се случи с боклука, в зависимост от вида му.

Все по-често се прибягва и до рециклиране, особено в по-развитите страни. Преработването на боклука и използването му повторно е нещо, което се смята, че ще се практикува все повече в бъдеще. Това определено би било далеч по-щадящо за околната среда. Даваме един пример – за да се създаде хартия от рециклирани материали, изисква далеч по-малко енергия и вода, отколкото в обикновения случай. Друг начин за справяне е колкото се може по-малко да се използват трудноразградими вещества. Знаем, че пластмасата все по-малко присъства в ежедневнието ни, но има какво още да се желае по въпроса. Пластмасовите отпадъци изключително много замърсяват водните басейни.

Друг проблем са нерегламентираните сметища. Хората обособяват такива, изхвърлят групово боклука си там, но това не решава проблема, а напротив – задълбочава го. Фирмите за изхвърляне и извозване, разбира се, не допускат такова нещо да се случва, независимо за какво количество и за какъв вид боклук става дума. Вече на няколко пъти стана дума за сортирането.

Нека сега обърнем повече внимание на това какви видове отпадъци различаваме. Започваме с опасните отпадъци. Такива са, съдържащите живак, пестициди, бои, химикали, разтворители, масла, компютърно оборудване и други. С тях трябва да бъдете най-внимателни, да ги отделите от другите и в никакъв случай да не ги изхвърляте, където ви е най-близо. Ако се доверите на Chistichko.eu, ние ще се погрижим, те да не замърсят околната среда и да не представляват опасност.

Различаваме още:

  • Строителни отпадъци.
  • Стъклени отпадъци.
  • Пластмасови отпадъци, найлон, алуминиеви кутии и други.
  • Отпадъци от органичен произход (те са най-безопасни за околната среда).
  • Обемисти отпадъци – стари мебели, килими и други.

Разделното събиране е особено важно. Затова следващият път, когато видите контейнери с различен цвят, с цел разделно събиране, не ги подминавайте, а им обърнете внимание (става дума за случаите, когато боклукът е малко и не е обемист). Всяка изхвърлена опаковка от вафла на улицата допринася за глобалния проблем с боклука. Затова не ставайте част от проблема, бъдете част от решението.

И накрая, отново да се върнем на ремонта, за който стана дума в уводните думи на текста. Най-добрият вариант е да сортирате боклука още докато правите ремонта, а не всичко да трупате на едно място и после да преразпределяте. По-лесно ще бъде, ако започнете с отговорното отношение още по време на самия ремонт. След това, наред сме ние от Chistichko.eu – ние ще извозим и изхвърлим боклука, а за вас ще остане само хубавата част – да се радвате на ремонтираното си жилище. Не правете грешката да изхвърляте сами или да се доверите на приятели, които ще ви помогнат – професионалната услуга е далеч по-надеждна.

Живеем във време, в което се предлагат професионални услуги за почти всичко, така че – възползвайте се, няма нужда даже да го мислите. Това, което се изисква от вас е да бъдете отговорни – към себе си, близките си и към околната среда. Защото всички заслужаваме да живеем в една по-чиста планета, нали?

Промяната в глобалното мислене започва с промяната в мисленето на отделния човек. Не си мислете, че сте една нищожна бръмка, която нищо не може да промени. Всички заедно можем да доведем промяната.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

За да дадем крайна оценка на услугата е нужен оглед. Огледа не се заплаща в района на град София.

Услугата се заплаща винаги след приключване на дейността. Заплащането става чрез банков превод или в брой.

Посочените цени на услугите са без ДДС.

Колко ще струва?

Scroll to Top