Почистване на гаражи и складове в София

24/7 Екип в действие

Чистене на отпадъци от гаражи и складове

Складовете и гаражите са помещения в които се натрупват доста прах и ненужни боклуци, тъй като в тях не се живее и поддръжката често се пренебрегва и занемарява. Не допускайте обаче складът или гаражът да се превърнат в мръсни помещения, където просто да влизате за малко и да бягате. Те също могат да бъдат добре поддържани с не много усилия. Дори не е нужно да правите това сами.

Chistichko.eu предлага услугата почистване на складове и гаражи от ненужни боклуци. Ако ни се доверите, след нашата намеса помещението ще светне и ще можете да го ползвате по предназначение. Нека първо обърнем внимание на почистването на складовете.

Почистване на складове

В складовете най-често се държат вещи, които рядко се ползват, строителни материали, стари мебели, а много често и напълно ненужни предмети, които няма да ползвате никога. Съветваме ви да се отървете от последните, тъй като не е нужно складът да се задръства от тях и да няма място за вещи, които наистина биха могли да ви бъдат нужни и полезни. Складовете могат да бъдат открити помещения, закрити или полузакрити. Най-често се помещават в покрайнините на града или така наречени индустриални зони и се простират на голяма площ, за да поемат повече неща за съхранение.

Ако се налага да почистим склад е необходимо да направим предварителен оглед на мястото, за да видим до каква степен е замърсяването, какъв ресурс е необходим за почистване, какви предмети е нужно да се разместват и каква е площта, която има нужда да бъде почистена. След това се заемаме с извозване на старите мебели, строителни отпадъци и всякакви други ненужни боклуци. За вас след това остава чист склад, който да подредите както намерите за добре.

Имайте предвид, че складовите помещения трябва да отговарят на Европейски стандарти, свързани с помещения за дълготрайна експлоатация. Трябва да се спазва определена температура, влажността да не бъде по-висока от нормалната за такъв тип помещение и условията да бъдат съобразени както със зимните, така и с летните температури. Тоест предметите да могат да се съхраняват добре, когато е топло и когато е студено.

Ненужни могат да бъдат вещи, които с години не се употребяват (щом толкова време не са потрябвали, едва ли ще потрябват и занапред), неработеща техника, материали, които са хванали ръжда или са изгнили. Когато ни потърсите, ние ще ви отървем от ненужното или при нужда ще подредим и разместим инвентара в склада.

Почистване на гаражи

Там стои колата, а за мнозина това прави гаражът по-важен дори и от стая в дома. Той обаче също има нужда от поддръжка, за да бъде чист и подреден. Специфичното обаче е, че в гаражните помещения често се натрупва влага. Защо тя е опасна?

Влагата води до ускоряване на корозионните процеси и могат да корозират както части от колата, така и инструменти, които държите в близост до нея.  Появява се мухъл, а знаем колко вреден и неприятен е той.  Влагата води до замърсяване на въздуха, което би могло да бъде опасно за хората, които престояват повече време в гаража.

Причините за появата на повече влага могат да бъдат най-различни – течове от различен характер, недостатъчна топлоизолация на стените и покрива, поява на подпочвени води, недостатъчна вентилация и т.н. Всички тези фактори са предпоставка за появата на влага.

Как да намалим влагата в гаража?

Вече споменахме вентилацията. Тя трябва да е достатъчно добра и функционална, за да разчитате, че ще премахне излишната влажност. Ако не сте придобили гаража с добре работеща вентилационна система е хубаво вие да си сложите такава, за да разчитате, че помещението ще бъде сухо. Ако има течове, локализирайте ги и ги отстранете. Премахнете натрупалия се мухъл и проветрявайте често, но се старайте това да се случва в дни, в които няма валежи. В случай на силни валежи и висока влажност навън, по-добре не проветрявайте помещението, а изчакайте по-сух период. Ако сте се справили с влагата, поддръжката на гаража става по-лесна. Разбира се и без проблем с влага, нуждата от почистване си остава. В случай, че са се натрупали множество строителни, битови отпадъци и ненужни боклуци в гаража се доверете на Chistichko.eu. Ние ще извършим основно почистване, ще премахнем мръсотията и ще направим гаража далеч по-приветливо място. Вашата кола заслужава това!

Кога се налага почистване на гаража?

В най-общи линии то трябва да се направи, ако дълго време не е чистено. Тогава при всички случаи има нужда от освежаване. Друга причина би могла да бъде ремонт на автомобила, извършен в гаража. Тогава със сигурност ще има множество отпадъци, инструменти навсякъде, петна от масло, боя и т.н. Всичко това трябва прецизно да бъде почистено и даже да не може да се разбере, че е правен ремонт. Ако автомобилът ви е нов, не го оставяйте в стария, прашясал гараж, погрижете се за него преди да паркирате там новата придобивка.

В случай, че инструментите са навсякъде и трудно намирате този, който ви трябва, може да ги сортирате и подредите. После ще ви е много по-лесно. Хубаво би било разбира се, да ги оставяте на същото място. За безупречния вид на гаража са нужни няколко действия – извозване на старите и ненужни вещи, почистване на прах, измиване на пода с дезинфекциращ препарат, основно почистване на врати и брави, отстраняване на паяжини, ако има такива и почистване на лампите и тавана.

В заключение ще кажем, че складовете и гаражите имат нужда от редовно чистене и поддръжка. Това, че не са места за живеене, не значи, че трябва да ги занемарите и да не се грижите за тях.

В склада се съхраняват вещи, които биха могли да бъдат важни, както и строителни материали, нужни за ремонта на къщата, да речем. В гаража пък стои колата – превозното средство, което осигурява вашия комфорт на пътя и което трябва да поддържате в добро състояние, за да сте в безопасност, докато шофирате или се возите. За поддръжката на автомобила е важно и състоянието на гаража, така че не подценявайте неговата важност.

Не допускайте да се натрупват много боклуци, периодично изхвърляйте всичко ненужно. При необходимост винаги трябва да знаете, че имате един помощник в повече, а това сме ние от Chistichko.eu.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Независимо от вида, количеството и състоянието на отпадъците, екипа на Chistichko.eu ще се погрижи всичко ненужно да бъде изнесено и натоварено от вашият гараж или склад. Не е необходимо да подготвяте или сортирате боклука. Разполагаме с чували и всичко необходимо, за да свършим работата бързо и качествено.

Да, Предлагаме абонамент и отстъпки от цените на услугите с 15% само за редовни клиенти.

Scroll to Top