Почистване на мазета и тавани

Чистене на мазета и тавани от боклуци в София

Мазетата и таваните са полезни помещения за всяко едно домакинство. Там обикновено държим  по-малко употребявани вещи и предмети. По този начин в основните стаи от жилището е по-чисто и подредено и има повече пространство. За съжаление обаче често мнозина от нас превръщат мазето или тавана буквално в склад, затрупвайки го с неща, които са напълно ненужни и с времето само трупат прах върху себе си и правят помещението мръсно, занемарено и претрупано. Има случаи, в които ненужните боклуци са навсякъде и даже не може да се мине от тях. Затова на определени периоди от време е хубаво да се прави основно чистене на мазета и тавани от всякакви ненужни боклуци.

Ако нямате нужното време и все отлагате този момент, фирма Chistichko.eu ще ви помогне, като свърши „мръсната” работа. Ние правим цялостно и основно почистване на мазета и тавани, а след това извозваме отпадъците на законно сметище. Предлагаме товарен транспорт, екип за натоварване и чували от сезал, където да се съберат по-дребните отпадъци. Правим предварителен оглед на мястото, за да преценим какъв ресурс е нужен да използваме и колко време е необходимо мазето или тавана да „светне”.

Имайте предвид, че специално в мазето се натрупва влага и затова има неща, които не е подходящо да се държат там, тъй като ще мухлясат. Избягвайте да слагате  книги, играчки, дърва за огрев, запалими предмети. Относно консервите, които по правило се държат там, трябва да се убедите, че са наистина добре затворени, преди да ги оставите.

Като стана дума за влагата, разбира се, най-добрият вариант е тя да бъде колкото се може по-малко. Ето няколко съвета, които, ако спазвате, ще намалите влажността в мазето.

– Проветрявайте често, но за кратко.

– Най-добре правете това сутрин или вечер (през лятото), когато температурите не са толкова високи, колкото през деня.

– През зимата избирайте за проветряване дни, в които времето е сухо.

– Ако денят е твърде влажен, най-добре изобщо не проветрявайте, тъй като влагата ще стане повече.

И все пак имайте предвид, че мазето е помещение, което има склонност да трупа влага. Затова правете основно почистване и дезинфекциране през определени периоди. Относно подредеността – изхвърляйте ненужното, слагайте всичко на мястото му и няма да има проблем. Ако вече сте пред свършен факт, тоест мазето е мръсно, разхвърляно и препълно с боклуци, доверете се на Chistichko.eu.

Освен мазето, в ролята на склад в много домове, влиза и таванът. Там също хората имат навика да оставят ненужни вещи с идеята, че някога може да потрябват. Обикновено това „някога” не идва никога и тези предмети само пречат при подреждане и спомагат за бъркотията.

Chistichko.eu има дългогодишен опит в почистване на битови и строителни отпадъци и ще ви помогне да се избавите от ненужните боклуци не само в мазето, но и на тавана. Правим основно почистване на тавани, като предварително оглеждаме за какво става дума, за да се справим по най-бързия и ефективен начин. На тавана също трябва да се прави често почистване, подреждане и дезинфекциране, тъй като има опасност от развъждане на насекоми, мухъл и трупане на прах и мръсотия. Доста тавани са изложени на пряка слънчева светлина, затова не бива да държите там вещи или предмети, които биха могли да бъдат повредени от слънцето по някакъв начин. Трябва да се избягва съхранението на хартиени изделия на тавана, тъй като са лесно запалими и може да бъде предизвикан пожар.

И мазето, и таванът е хубаво да минат през основно почистване и премахване на боклуците. А след това? Как да запазите чисто и подредено по-дълго време, до колкото е възможно, разбира се?

Сложете рафтове и подредете върху тях нещата – това е доста по-добър вариант, отколкото да ги трупате на пода.  Освен това ги сортирайте по категории и всяко нещо да си знае мястото. Така хем ще ви е по-лесно да намирате каквото ви е нужно, хем винаги ще бъде спретнато и подредено. И ако се окаже, че има вещ или предмет, който очевидно не ви трябва, а само го местите при всяко почистване, просто го изхвърлете. Ненужните вещи пречат и спомагат за мръсотията!

А знаете ли, че мазетата и таваните могат да бъдат не само чисти и подредени, но и да се превърнат в стаи? Преди да прибегнете до ремонта, след който ще имате допълнително помещение, трябва да сте наясно за какво точно ще го ползвате. След това има няколко основни стъпки – монтиране на водопровод, тръби, ако има нужда от такива, захранване с електричество, евентуално гнезда за контакти, ако няма такива. Също така трябва да обърнете специално внимание на осветлението, тъй като мазето (а понякога и тавана) обикновено е тъмно помещение. Затова сложете по-силно светеща крушка. При боядисването, което е задължителен елемент от превръщането на мазето или тавана в стая, заложете на по-светли цветове за стените, както и за пода и тавана. Те създават усещане за повече пространство, а знаем, че в повечето случаи мазетата и таваните са малки и оптическата илюзия за по-голяма площ няма да е излишна.

В какво може да се превърне мазето? Вариантите са много – фитнес, изба за съхранение на вина и друг вид алкохол, стая за практикуване на някакъв вид хоби или пък работилница. На тавана пък може да се обособи стая за релакс, работно помещение или пък място, където да събирате гости. Последното е изключително сполучлив вариант, тъй като в основното жилище ще остане чисто и подредено, а докато гостите още са у вас, някой може да отиде да спи. Доста удобен и практичен вариант, нали?

Към каквато идея да го приспособите обаче знайте, че има нужда от почистване и поддръжка. И дори и да не ви трябва за ежедневни цели, не го оставяйте дълго време без надзор. Най-малкото защото този тип помещения често стават обект и на кражби. Грижете се за мазето и тавана и те ще ви бъдат от голяма полза.

Chistichko.eu пък ще влезе в ролята на ваш помощник в тази грижа. Доверете се на нашият опит, експресно обслужване и професионализъм за почистване на мазета и тавани от всякакви ненужни боклуци. Ние ще ви избавим от тях бързо и чисто. След това ще имате свободата да превърнете мазето или тавана в чисто и свежо място, а защо не в пълноправна на останалите стая?

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Предимно отпадъците се делят на битови и строителни. В тези помещения боклуците са смесени и разнородни. Екипа ни почиства, извозва и изхвърля всичко ненужно на приспособени за целта депа.

След почистване на отпадъците от помещенията, по желание на клиента предлагаме дезинфекция против гризачи и насекоми.

Scroll to Top