Извозване на стари мебели

Извозване на стари мебели в София и област

Знаем, че нищо не е вечно. Колкото и мебелите да изглеждат константна величина в дома, в един момент те остаряват, овехтяват и настъпва момента, в който трябва да бъдат заменени. Мнозина от нас обаче правят грешката да купят нови мебели, но да не изхвърлят старите. Вместо това ги държат закътани в някой ъгъл, където само пречат или ги отнасят в мазето или на тавана, а там основната им функция отново е да събират прах. Същото се отнася и за старата дограма – сменили сте прозорците с нови – по-хубави, по-функционални и по-модерни, но остатъците от старите сте закътали някъде и отлагате изхвърлянето с месеци.

В случай, че имате непотребни стари мебели, дограма, различни вехтории в дома или пък в офиса, Chistichko.eu може да ви помогне. Осигуряваме бързо извозване на старите мебели и ненужни вещи и след намесата ни, домът ви е по-чист и просторен. Ако желаете те да бъдат изхвърлени, извозването е до законни сметища. Има и друг вариант, разбира се. Мебелите може да са непотребни в дома ви, но да свършат идеална работа на вилата. При такива ситуации осигуряваме извозване от точка до точка. Третата опция е да бъдат при нас на съхранение за определен период от време. Тази услуга е подходяща при ремонти. Представете си, че ремонтирате основно жилището, а обемните мебели се оказват пречка? Ние ще им осигурим сигурно място, където да престоят, а когато всичко е готово, ще ги върнем отново на мястото им.

Едно е сигурно – в случай, че искате да се отървете от стари, непотребни мебели, дограма или различни вехтории, не е никак добра идея да ги оставяте до кофите. Да, целта може и да е благородна и да искате да направите добро на някого, който да ги вземе и да ги ползва, но затова има друг начин. Предварително обявявате, че искате да ги дарите, намирате човек или хора, които ще ги вземат и ние от Chistichko.eu ги извозваме до мястото.

Ако ги сложите до кофата, шансът никой да не ги вземе, а да бъдат изтърбушени и разглобени, за да се вземат металните елементи за скрап е голям. В такъв случай гледката около контейнера е наистина грозна и в случай, че това бъде докладвано до местната община, можете да получите и солена глоба – въпреки че сте имали добри намерения. Затова избягвайте оставянето на мебели и каквито и да е боклуци до кофите за боклук – грозно е, не е естетично, а би могло да бъде и опасно, най-вече от хигиенна гледна точка. Защото стоящите с дни до кофите мебели събират по себе си множество микроби и вредни елементи, а до тях могат да се докоснат деца или животни. Затова бъдете отговорни и по-важното – действайте отговорно. Не е добре просто да се отървете от нещо, без да се поинтересувате как то би могло да навреди на хората и на околната среда.

Затова, ето синтезирано кои са опциите, които имате, когато искате да се освободите от старите мебели.

– Искате да направите дарение, свързвате се с институция или конкретен човек, на когото искате да дарите. Ако нито една от страните няма възможност за превоз, фирмите за извозване са насреща.

– Пускате ги за продажба в интернет, намирате купувач и процедурата е същата – или ги транспортирате с личен превоз, или с фирма за извозване като Chistichko.eu.

– Директно наемате фирма за извозване на стари мебели, дограма и вехтори, която ще ги пренесе до сметище.

– Пренасяте ги от жилището до вилата – сами или с наша помощ, изборът е ваш.

Ето и какво НЕ трябва да правите.

– НЕ оставяйте мебелите до кофите – най-малкото не е цивилизовано.

– НЕ ги дръжте в дома си, в мазето или на тавана, където само да събират прах и да пречат. Освободете пространството за предмети, вещи или мебели, които наистина са ви нужни.

Последното важи не само за дома, но и за офиса. Ако разполагате с офисно пространство, пълно със счупени столове, овехтели фотьойли и дивани, това не би направило добро впечатление нито на служителите, нито на външните лица, които по една или друга причина посещават мястото. Така, че ако могат да се оправят и да се използват отново – чудесно, ако не, по-добре се отървете от тях, вместо да загрозяват обстановката.

Разбира се, има вариант, при който старите мебели заживяват нов живот и стават отново красиви, функционални и използваеми. Затова обаче ще трябва да се потрудите – ще бъде нужно освежаване на цвета с боя, пребоядисване в различен цвят, декориране. Ако го направите, чудесно, но ако това е само намерение, което месеци наред отлагате, по-добре ги махнете, за да не пречат.

Обновяването на жилището би трябвало да бъде приятно занимание, не го приемайте като нещо досадно. Новите мебели ще вдъхнат нов живот на дома ви, ще внесат една по-свежа енергия и ще ви накарат да се почувствате по-приятно, докато прекарвате време вкъщи. Плюс това с времето нуждите, интересите и приоритетите се променят – ако един голям диван е бил необходим за вас и останалите членове на семейството, сега нещата може да са се променили и да нямате нужда от такъв. По-практичен вариант може би биха били по-малки и незаемащи толкова място столове. Преди години повечето домове имаха обемни секции, които обаче сега не се считат за функционални. Не е нужно да държите такава, само защото ви навява носталгия по соца, да речем. Детската стая е едно от местата, които със сигурност често има нужда от обновяване, и то често, тъй като детето расте и нуждите му се променят.

В началото казахме, че мнозина приемат мебелите за константна величина, но това не е задължително да е така. Знаем фразата „всичко тече, всичко се променя”. Затова не се страхувайте да правите промени, те ще се отразят добре както на дома ви, така и на вашето усещане за нещата. И, разбира се, бъдете отговорни. Към вас самите, към близките ви, към хората като цяло и към заобикалящата ви среда.

Цени за изхвърляне и извозване на стари мебели в София и област

Извозване на мебели и битови отпадъци от 1 стайно жилище с асансьор – 180 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на мебели и битови отпадъци от 2 стайно жилище с асансьор – 250 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на мебели и битови отпадъци от 3 стайно жилище с асансьор – 300 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на мебели и битови отпадъци от 1 стайно жилище без асансьор от 1 ет.-7 ет. – 180 лв. – 250 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на мебели и битови отпадъци от 2 стайно жилище без асансьор от 1 ет.-7 ет. – 250 лв. – 350 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Извозване на мебели и битови отпадъци от 3 стайно жилище без асансьор от 1 ет.-7 ет. – 300 лв. – 450 лв. Включено е натоварване, транспорт и такса депо.

Цени за товарен транспорт

Цени за транспорт до 2 тона бус – 130 лв. Включено е такса депо.

Цени за транспорт до 2 тона самосвал (2,5 кубика) – 120 лв. Включено е такса депо.

Цени за транспорт 4 кубика контейнер – 150 лв. Включено е престой 5 дни, извозване и такса депо.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Изхвърляне на битови отпадъци се таксуват според вида, количеството и мястото от където се изнасят ненужните вещи. Цените за извозване на битови отпадъци (найлон, дрехи, гуми, клошарски отпадъци) са по-високи в сравнение със строителните, поради завишените такси на депото. За да предоставим точна оферта на услугата, предлагаме оглед на обекта.

Не е необходимо да ги подготвяте предварително. Това най-често ние извършваме, от демонтажа на мебелите до събирането на дребните вещи в чували.

Scroll to Top